Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigstorbyferie.dk/flytnord.dk/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Shopping

Lidt om leasing: Hvad indebærer det?

Måske kender du begrebet ”leasing” men ved ikke, hvordan det defineres. I forbindelse med anskaffelse af bil går mange af os den samme vej: vi køber bilen permanent. Det er der ikke noget forkert ved, men det kan altid være en god idé at se, hvad der ellers tilbydes. For at sætte det i perspektiv, kan det beskrives med en historie: ”Peter har brug for en bil. Han kender til diverse bilmærker og -typer og vælger at gå til en Kia Niro-forhandler, hvor han til sidst køber en bil. Køretøjet er han glad for, men i det lange løb bruger han den ikke nok, til at købet kan svare sig. Han overvejer, om han i stedet burde have købt en brugt Kia eller måske leaset en”. Læs videre for at finde ud af om leasing er noget for dig

Hvad er ”leasing”?

Når man snakker om ”leasing” findes der mange varianter, men de mest kendte er: privatleasing og erhvervsleasing. Som det måske kan læses, handler erhvervsleasing om, at du via din arbejdsplads får en bil i en hvis periode, hvorefter du kan få en ny firmabil. Denne artikel vil ikke fokusere på erhvervsleasing men derimod på privatleasing. Nogle vil måske mene, at leje af bil og leasing kan sammenlignes. I begge tilfælde betaler du et beløb for at have bilen i en bestemt periode. Når man lejer en bil, er det ofte ikke længere end nogle dage, mens man med leasing kan beholde bilen i flere år.

Fordele

Med privatleasing kan du tilkøbe forsikring, så du ikke behøver, at bekymre dig om reparationer. Samtidig er overdragelse meget nemt – du skal bare aflevere bilen tilbage efter den aftalte periode. Dermed slipper du for eventuelle besværligheder som f.eks. ejerskifte, der ofte kan være et problem, når man sælger sin købte bil.

Ulemper

Der er regler for, hvor gammel man skal være for at lease en bil – typisk er minimumsalderen 21 år. Derudover binder man sig til kontrakten i de første 11 måneder, og først derefter kan privatleasingen opsiges.

You may also like