Kategorier
Oplevelser

Her får du grundene til, hvorfor du skal sende dit barn afsted på en kristen efterskole

Det er nærmest blevet en tradition, at de unge mennesker i 14-16 års alderen tager på efterskole i et år uden deres forældre og uden for vante rammer for at prøve nogle grænser af og få en oplevelse for livet. Hvis du er i tvivl om, hvorfor det egentlig er godt for dit barn at blive sendt afsted på et efterskoleophold, og hvilke efterskoler der i så fald vil være egnet for netop dit barn, så læs med her.

Der er flere grunde til, hvorfor det at bo udenfor hjemmet et helt år er en ideel oplevelse for dit barn. For det første bidrager det, at dit barn skal bo uden sin mor og far og uden for de vante rammer, at det lærer at handle selvstændigt. Dette vil klart være en fordel for dit barns fremtidige liv, fordi det lærer, hvad det vil sige at bo uden nogle voksne, og fordi det lærer, hvilke huslige pligter osv., der hører til, når man ikke har en mor eller far, der ordner det hele. På den måde bidrager et efterskoleophold til dit barns modningsproces. Naturligvis er et efterskoleophold også en kæmpe oplevelse, som dit barn vil se tilbage på med glæde hele livet.

Der er naturligvis mange forskellige efterskoler, som du kan vælge i samarbejde med dit barn. Først og fremmest er det vigtigt, at dit barn placeres på en efterskole i gode sociale omgivelser og i et trygt og hyggeligt miljø. Derudover findes der forskellige slags efterskoler, der findes både idrætsefterskoler, som er til dig med et barn, der elsker bevægelse, der findes også kristne efterskoler som går meget op i det sociale miljø, at dit barn skal trives gennem dagen og at dit barn får inkorporeret nogle gode ritualer igennem dagen.