Kategorier
Oplevelser

Derfor skal du tage et højskoleophold

Går du og overvejer at tage et højskoleophold? Rigtig mange unge mennesker vælger at tage et højskoleophold som en del af et sabbatår, som et pusterum fra studielivet eller bare for at få en oplevelse for livet. Spørger du personer der har haft et ophold på en højskole, vil de sikkert sige, at de sent vil glemme oplevelsen.

Herunder får du gode grund til, hvorfor du skal tage på et højskoleophold.

Dyrk din interesse

Rundt om i landet finder du mange forskellige slags højskoler. Lige fra idrætshøjskoler til naturlivshøjskoler. Hver højskole har sin egen profil, hvor du som elev kan komme og dyrke din interesse. Det giver samtidig også en unik mulighed for at dygtiggøre sig indenfor sin interesse, fordi du hver dag under opholdet bruger tid på det.

Er du interesseret i en idrætshøjskole? Klik her og lær ISI at kende.

Et unikt fællesskab med venner for livet

Den fælles interesse som eleverne på en højskole har er med til at skabe et unikt fællesskab blandt højskolens elever. Dette fællesskab er med til at give dig venner for livet. Mange tidligere højskoleelever har dannet livslange venskaber med de personer, som de var på højskole med.

Klæder dig på til voksenlivet

Uanset om du tager højskoleopholdet som 20-årig eller 30-årig vil du opleve at blive klædt på til voksenlivet. Selvom du bor på en skole med andre elever, vil du komme til at stå på egne ben og tage ansvar for dig selv og andre. Kompetencer der er værdsat i erhvervslivet og som gør dig til en moden og ansvarsbevidst person.

Et højskoleophold kan derfor også fungere som et godt springbræt til at flytte hjemmefra. Du lærer at klare dig selv men i trygge rammer. Så er du klædt godt på, når du efter endt højskoleophold skal flytte hjemmefra.