Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigstorbyferie.dk/flytnord.dk/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Hus og have

Hvordan lægger man et trægulv?

Står du og skal have nyt trægulv, så er det selvfølgelig rart at vide, hvordan sådan et lægges. Derfor er ”hvordan lægger man et trægulv?” også en meget søgt sætning på Google. Det er dog ikke et spørgsmål, der er lige til at besvare, da et trægulv er et bredt begreb, som det ses af udvalget hos FlotteGulve.dk, hvor du kan finde et billigt trægulv til en hver smag.

De mest udbredte lægningsmetoder for trægulve er lægning på strøer, fuldlimning til undergulvet og ikke mindst lægning som et svømmende gulv ved hjælp at et integreret kliksystem.

Lægning på strøer eller bjælker

Denne metode er i dag ikke så udbredt, men kan eksempelvis anvendes, hvis der er brug for at lægge lyd- eller varmeisolerende materialer under gulvet.

Et trægulv kan lægges på strøer eller bjælker ved at fæstne brædderne til strøerne eller bjælkerne med skruer eller søm.

Vælger du denne lægningsmetoder, er det vigtigt, at du vælger et selvbærende trægulv, hvilket typisk betyder et gulv, der er minimum 22 mm tykt.

Langt de fleste trægulve, der sælges i dag er ikke selvbærende.

Det anbefales at få en erfaren håndværker til at lægge gulvet med denne metode.

Fuldlimning til undergulvet

At fuldlime trægulvet til undergulvet sikrer, at gulvet ligger stabilt, men er samtidigt en lidt besværlig løsning, der kræver, at du har styr på, hvad du laver. Limen gør nemlig, at gulvet skal ligge rigtigt i første omgang og at det ikke er muligt at lave justeringer undervejs. Samtidigt betyder det, at der er en del arbejde i at fjerne gulvet igen, hvis du på et tidspunkt ønsker at skifte gulv.

Derfor vælger de fleste også i stedet et gulv med kliksystem, men har det gulv du falder for ikke kliksystem, så er denne lægningsmetode et godt valg. Eksempelvis har stavparketter ofte ikke kliksystem og skal i stedet fuldlimes.

Det anbefales at få en erfaren håndværker til at lægge gulvet med denne metode.

Lægning med kliksystem

Ønsker du at lægger dit nye trægulv selv, så kan du med fordel vælge et gulv med kliksystem. Som navnet antyder, så klikkes gulvbrædderne ved denne metode sammen og gør at gulvet ligger stabilt uden at det fæstnes til undergulvet. Da gulvet ligger løst ovenpå undergulvet kaldes dette et svømmende gulv. Der findes mange forskellige kliksystemer, men de fleste er så smarte, at selv nybegyndere kan lægge et gulv med kliksystem.

 

You may also like