Warning: Use of undefined constant color - assumed 'color' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/billigstorbyferie.dk/flytnord.dk/wp-content/themes/peflican/inc/theme-function/theme-function.php on line 148
Hus og have

Få styr på boligen til studiestart

Hvert år flytter en række unge til København, Aarhus, Odense og Aalborg for at studere. Det betyder også, at det er mange unges første møde med at skulle klare sig selv i en ny by. Der er en masse, som unge skal have styr på, når de skal studere på universitetet.

 

En af de allerstørste beslutninger er, hvor du skal bo henne. Første beslutning er at søge ind på universitetet, og herefter kommer beslutningen om, hvor du skal bo. Det er vigtigt, at du hurtigt får styr på det, så du kan nyde livet som studerende.

 

Kollegie eller lejebolig

 

Mange starter med at bo på kollegie, da det er en let måde at møde andre unge på. Især hvis du flytter til en ny by, er det rart at kende en masse andre unge fra første dag. Hvis du kommer udefra, vil du have førsteret til kollegieboliger i byen, og derfor starter mange med denne valgmulighed, når de starter på universitetet. Ofte kender du heller ikke prisniveauet for den by, som du flytter til. Kollegieboliger vil altid have markedets bedste priser, da de er lavet til, at du kan bo der på en SU.

 

Et alternativ til dette er at finde en lejebolig. Dette vil typisk være en mulighed, hvis du kender nogle, som har en bolig, eller hvis du har en ven, som du kan leje noget med. I nogle byer kan du også leje dig ind i et hus, og her vil der typisk allerede være styr på husforsikringer. Men det vil være dit ansvar at sørge for andre forsikringer.

 

Forældrekøb af lejlighed

 

De seneste år har flere forældre valgt at benytte muligheden for forældrekøb. Det er ofte en udskældt metode, men det er alligevel noget, som fortsat bliver benyttet. Forældre vil gerne hjælpe deres barn i gang med voksenlivet, og her kan I sammen finde en lejlighed. Hvis I vælger denne metode, er det en god idé at tage kontakt til en boligadvokat.

 

En boligadvokat kan hjælpe jer med, hvad jeres muligheder er, og hvor meget forældrene kan få lov at købe en lejlighed for. Banker er utrolig villige til at benytte denne metode, da de ved, at hvis barnet ikke betaler, så er det i sidste ende forældrenes ansvar at betale for lejligheden, da det er dem, som køber lejligheden. Men der er mange måder at skrue det sammen på, og derfor er det vigtigt, at I taler med en advokat om det.

 

Der er stor fordel for både forældre og børn, hvis I køber en ejerlejlighed gennem forældrekøb, fordi det giver forældrene fradrag, og den unge kan betale af på gælden. Ofte kan man overdrage lejligheden sidenhen, så det er en fin metode til at gøre den unge selvstændig, mens dine forældre stadigvæk hjælper dig.

 

Vi vil anbefale, at du skynder dig at finde en lejlighed, så du kan bruge tiden på at lære dine nye klassekammerater at kende. Ofte er du bedst stillet med at finde en hurtig løsning.

You may also like